Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Βιβλιοπαρουσίαση: "Η χαμένη πολιτεία" της Κατερίνας Γυφτάκη (Μ.ΣΙΔΕΡΗΣ)Το παράξενο γράμμα ενός εξερευνητή από το 1925 αναστατώνει τη ζωή της Ίζαμπελ Μακ Ένζυ, μιας νεαρής τραγουδίστριας της όπερας που μετά από ένα ατύχημα πάσχει από αμνησία.Για κάποιον άγνωστο λόγο εκείνη πιστεύει πως κάτι τη συνδέει με την ιστορία του εξερευνητή και τη χαμένη πόλη Ζ. Έτσι, αποφασίζει να διερευνήσει τι κρύβεται πίσω από εκείνο το γράμμα. Κατάπληκτη διαπιστώνει πως ένας ολόκληρος κόσμος, γεμάτος από μια παραισθητική σχεδόν γοητεία, την καλεί σε ένα ταξίδι με αμφίβολο προορισμό.
Η γνωριμία της Ίζαμπελ με την Αλίσια, την ηλικιωμένη πλέον αγαπημένη του εξερευνητή, τη φέρνει τελικά στη ζούγκλα του Αμαζονίου σε ένα περιβάλλον γεμάτο παγίδες, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, αλήθειες και άλυτα μυστήρια. Η Ίζαμπελ τα αντιμετωπίζει όλα ξεπερνώντας τον ίδιο της τον εαυτό και ανακαλύπτοντας πως το μοναδικό αληθινό κομμάτι μιας ιστορίας είναι εκείνο που διαλέγει ο καθένας μας να πιστέψει.
Ενα βιβλίο που σε συνεπαίρνει από τις πρώτες του σελίδες . Η συγγραφέας ζωντανεύει τόπους και χρόνους και μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι περιήγησης ,περιπέτειας και αναζήτησης .
Ανάμεσα σε ένα Κρεσέντο ήχων και εικόνων , η συγγράφεας δένει με επιτυχία το σήμερα με το χθές , το πραγματικό με το φανταστικό και με μοναδικές περιγραφές μας φέρνει σε επαφή με άγνωστους πολιτισμούς ,ενω μοιράζεται μαζί μας την κουλτούρα και την σοφία ενός απροσπέλαστου κόσμου κάνοντας μας γνώστες των ανθρώπινων ορίων και της εσωτερικής αναζήτησης τους .
Ενα γοητευτικό ανάγνωσμα με ενδιαφερόντα λαογραφικά πολιτιστικά στοιχεία και αναφορές . 'Ενα ταξίδι στα δύσβατα μονοπάτια της ζούγκλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου