Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Αγαπημένοι συγγραφείς: Βασιλική Μουργελά


Η Βασιλική Μουργελά γεννήθηκε στο χωριό Χώρα Γορτυνίας στην Ορεινή Αρκαδία, όπου εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια με όμορφες αναμνήσεις απ’ την οικογένειά της και μοναδικές εικόνες της φύσης. Σήμερα ζει μαζί με τον σύζυγό της και τον γιο της στην Αθήνα, ωστόσο διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται συχνά.
Σπούδασε Πληροφορική. Έκανε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο του παιδικού βιβλίου με το παραμύθι της "Ο Αστρομικρούλης", από τις εκδόσεις Μέθεξις. Ποιήματά της και λαογραφικά κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες εφημερίδες, περιοδικά και σε ιστοσελίδες λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε αρκετούς διαγωνισμούς ποίησης και λογοτεχνίας.

Βραβεύσεις: Α’ Έπαινος από Χ.Ο.Ν 2006 στον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης
Γ’ Βραβείο θεατρικού παιδικού έργου από Ε.Τ.Ε.Π.Κ 2016 στον 16ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό
Τιμητική Διάκριση ποίησης από Δ.Ε.Ε.Λ 2017
Γ’ Βραβείο Διηγήματος από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Π. Ε. Φθιώτιδας και τον Δήμο Λαμιέων 2017 στον 6ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας.

Η Βασιλική Μουργελά συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και είναι συντονίστρια στη Λέσχη Ανάγνωσης 9-12 ετών στη Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής.
Ποιήματα και κείμενα της Βασιλικής Μουργελά έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες εφημερίδες, περιοδικά και σε ιστοσελίδες λογοτεχνικού ενδιαφέροντος.
Έχει κάνει παρουσιάσεις σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει στους μικρούς της φίλους την αγάπης της για το βιβλίο


Εργογραφία
(2018) Τι γυρεύουν οι ποντικοί στο παλάτι;, Μέθεξις
(2017) Άμπα και Λήδα, δύο γάτες σε μια μαγική ιστορία, Σιδέρη Μιχάλη
(2016) Ο Αστρομικρούλης, Μέθεξις
(2016) Ο φίλος μου ο σπουργίτης, Σιδέρη Μιχάλη

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
-Διήγημα “Η νεράιδα της σιωπής” (Ανθολόγιο από τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος, που διοργάνωσε η «Εστία Ρουμλουκιωτών»)
-Διήγημα “Αγαπημένη μου Ρίτα” (Ανθολόγιο ‘‘Ταξίδι στην τρυφερότητα’’- Τεύχος 3. Με ποιήματα και διηγήματα των διακριθέντων λογοτεχνών του 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου