Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης - Γιάννης Γιαννέλης Θεοδοσιάδης (Βιβλιοπαρουσίαση)


Σμύρνη, 1922. Μια παρέα φίλων που δουλεύουν, δημιουργούν, ονειρεύονται και ερωτεύονται μέσα σε μια γιορτινή και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, χωρίς να δίνουν σημασία στα μαύρα σύννεφα που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται πάνω από την πόλη.

Ο Μάρκος και η Σίλβια, ο Νικόλας και η Μαργαρίτα, ο Παναγιώτης και η Ισαβέλλα ζουν τους έρωτές τους και σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις καινούριες τους ζωές – λίγο πριν τα καταφέρουν, όμως, τους προλαβαίνει η Ιστορία. Περνώντας μέσα από το καμίνι της καταστροφής και του διωγμού, ο Μάρκος θα καταφέρει τελικά να ξαναφτιάξει τη ζωή του στην Αθήνα, μέχρι που μια απρόσμενη συνάντηση θα του ξαναθυμίσει τις παραμυθένιες μέρες της Σμύρνης.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τα παιχνίδια της Ιστορίας με την ανθρώπινη μοίρα και για τη δύναμη της αληθινής αγάπης, για όσα αναγκαζόμαστε να αφήσουμε πίσω και για όσα έχουμε την τύχη να ξαναβρούμε.

Μετά το μυθιστόρημα "Ισμαήλ και Ρόζα", ο συγγραφέας Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης επανέρχεται με το νέο του μυθιστόρημα "Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης".

Με τη σκιά του "ελληνοτουρκικού πολέμου" (1918-1922), μια παρέα φίλων δουλεύει, δημιουργεί, ονειρεύεται και ερωτεύεται στη κοσμοπολίτικη Σμύρνη. Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ο Μάρκος και η Σίλβια, ο Παναγιώτης και η Ισαβέλλα, ο Νικόλας και η Μαργαρίτα, ζουν στους ξέφρενους ρυθμούς των γιορτινών ημερών. Δυστυχώς τα βίαια γεγονότα εκείνης της περιόδου ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων, χωρίζονται οι δρόμοι τους. Παρόλα αυτά η μοίρα έχει άλλα σχέδια για αυτούς. Περνώντας μέσα από τη δραματική καταστροφή, τα βασανιστήρια και το βίαιο διωγμό από τα πάτρια εδάφη, ο Μάρκος προσπαθεί να φτιάξει από την αρχή τη ζωή του στη νέα του πατρίδα, να επουλώσει τις πληγές του αλλά και να ενωθεί και πάλι με τη Σίλβια.

Ο "Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης" είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που "μιλάει" στη καρδιά του αναγνώστη για τη δύναμη της πραγματικής αγάπης, τη μοίρα και τη δύναμη της θέλησης να ξαναβρείς αυτό που κάποτε ήταν δικό σου. Αναμφισβήτητα ο Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης μας μεταφέρει με επιτυχία, για άλλη μια φορά, στη κοσμοπολίτικη Σμύρνη του 1922.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου