Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

"Ο χρόνος μπροστά μας" του Βαγγέλη Κούτα (Βιβλιοπαρουσίαση)


Ένας άντρας, κορυφαίο στέλεχος εταιρίας, προσπαθεί να ξεφύγει από τους εφιάλτες του. Στην προσπάθειά του καταφεύγει στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης. Καθώς ξετυλίγει το νήμα της ζωής του, η σχέση του με την όμορφη ψυχολόγο γίνεται πιο προσωπική και η αμοιβαία έλξη τους περιπλέκει επικίνδυνα τα πράγματα. Οι εξομολογήσεις για το παρελθόν του συνθέτουν μια τοιχογραφία της ελληνικής επαρχίας από το τέλος του Εμφυλίου μέχρι την πτώση της χούντας. Ένα μυθιστόρημα για τη μνήμη, την απώλεια και τον έρωτα.

Ο Βαγγέλης Κούτας, επανέρχεται μ’ ένα καινούργιο μυθιστόρημα, το «Ο χρόνος μπροστά μας» από τις εκδόσεις Κέδρος. Επιστρέφει στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού, επιστρέφει στο χωριό του.

Είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα για τους οικογενειακούς δεσμούς και την αξία της φιλίας, για το καλό και το κακό, την σεξουαλικότητα, την αγάπη, τον παθιασμένο έρωτα, την τραγικότητα της μοναξιάς, την ματαιότητα των υλικών αγαθών, τους παιδικούς φόβους και εφιάλτες, την απόλυτη ελευθερία και την ευτυχία, την διαφορετικότητα και την εκδίκηση, τη φύση και τη ζωή.  Η Βίγλα της Άρτας, ο γενέθλιος τόπος του συγγραφέα είναι η αγωνία του, οι ερωτήσεις του, οι απαντήσεις του. Η δική του Βίγλα είναι υπέροχα όμορφη, ένας τόπος για μια ζωή γεμάτη ποίηση, φιλία, πόνο, μνήμη, ίσκιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου