Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Βιβλιοπαρουσίαση: "Εφιάλτες και παραμύθια" του Αντώνη Τουμανίδη


Ένα ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών...

Μία μαριονέτα που κουβαλάει μια σκοτεινή κατάρα…
Η Κοκκινοσκουφίτσα καταδιώκεται από μία ομάδα κακοποιών…
Η Ραπουνζέλ είναι αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση και θα το κάνει με τον πιο φρικτό τρόπο…

Το βιβλίο του ανερχόμενου συγγραφέα Αντώνη Τουμανίδη έρχεται για να δώσει μία διαφορετική πινελιά στο χώρο της λογοτεχνίας τρόμου.
Είκοσι τρία παραμύθια αποκτούν τη μεσαιωνική σκοτεινή υπόσταση που έχασαν με τα χρόνια και μετατρέπονται σε αναγνώσματα ενηλίκων, όπως ήταν κάποτε, και παρουσιάζονται ξανά στο αναγνωστικό κοινό με μία όμως εντελώς διαφορετική και ανανεωμένη προσέγγιση.
Τα παραμύθια έχουν συνδεθεί με την παιδική ηλικία, όμως πολλές από τις κλασικές ιστορίες που έχουμε αγαπήσει έχουν σκοτεινές απαρχές και οι αρχικές τους μορφές απευθύνονταν αποκλειστικά σε ενήλικο κοινό. Ο Αντώνης Τουμανίδης μάς ταξιδεύει σε αυτή τη σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών, όπου γνωστοί, αγαπημένοι ήρωες συνυπάρχουν σε ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς κανόνες, όπου κανείς δεν είναι ασφαλής από το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής. Ένα ταξίδι που ξεκινά με το Μια φορά και έναν καιρό, αλλά δεν τελειώνει απαραίτητα με το Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...
Ξεφεύγοντας από τα γνώριμα μονοπάτια, ο μαγικός καθρέφτης του συγγραφέα αντιστρέφει τον κόσμο των παραμυθιών και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε σε ένα σύμπαν όπου το όνειρο απέχει μόλις ένα βήμα από τον εφιάλτη... 

Το Εφιάλτες και Παραμύθια είναι μία σύγχρονη και τρομακτικά διεστραμμένη πλευρά των αγαπημένων μας παραμυθιών. Αίμα, σεξ και προδοσία εμπλέκονται με τις αγαπημένες μας ιστορίες των παιδικών μας χρόνων και τις μετατρέπουν σε…εφιαλτικά αναγνώσματα μόνο για ενήλικες.

Πρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων, χωρισμένη σε θεματικές και όσο προχωράς την ανάγνωση, τόσο πιο ανατριχιαστικά ιδιαίτερες γίνονται και αυτές. Ένα ταξίδι στην σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών και που τα μετατρέπει από bedtimes stories σε εφιάλτες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ψάχνεις ένα ιδιαίτερο βιβλίο, το Εφιάλτες και Παραμύθια είναι για σένα. Αν είσαι λάτρης του είδους ή απλά θες να μάθεις πως η Χιονάτη, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Πινόκιο, η Σταχτοπούτα, η Μαλεφίσεντ και άλλοι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, μεταμορφώνονται σε αιμοδιψείς πρωταγωνιστές, τότε σταμάτα να διαβάζεις και πήγαινε στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο σου.

Γεμάτο ατμόσφαιρα και εικόνες, το βιβλίο αποτελείται από 23 διηγήματα και μας αποδεικνύει πως μάλλον…δεν έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου