Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ξεπέρνα τον φόβο, ζήσε το θαύμα" της Μαργαρίτας Αρβανίτη


Ένα θαύμα είναι η ζωή, που αξίζει να το ζήσουμε!
Ξεπερνώντας εμπόδια, φόβους πραγματικούς και πλασματικούς, ο στόχος είναι όχι μόνο να ζήσουμε αλλά και να ευτυχήσουμε.
Βασική προϋπόθεση η υγεία, την οποία θεωρούμε δεδομένη μέχρι τη στιγμή που εισβάλλει το απροσδόκητο της απώλειάς της.
Ο φόβος είναι το πρώτο συναίσθημα αφύπνισης όταν το αυτονόητο αγαθό της ύπαρξης γίνεται πλέον αγαθό διεκδίκησης με αγώνα.
Η Ελπίδα, η ηρωίδα του βιβλίου, έρχεται αντιμέτωπη με τη συνειδητότητα του αναπόφευκτου της προσωρινότητας της ζωής. Αιτία η απώλεια υγείας, Ca του μαστού. Πρόβλημα που επιβάλλει την άμεση αντιμετώπισή του.
Μετά το πρώτο ξάφνιασμα, πιάνει αποφασιστικά τη θέση της στη μάχη! Θα νικήσει;
Πολύτιμο δώρο η ζωή, αξίζει να το διεκδικούμε!

Μεγάλο είναι για όλους μας το αρχικό σοκ, πώς ενώ πιστεύαμε ότι θα ζήσουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, να συνειδητοποιούμε ότι μπορεί αυτή η στιγμή του θανάτου να είναι πολύ πιο κοντά χωρίς να έχουμε ζήσει όσα ονειρευόμασταν.

Στον αγώνα που πρέπει να παλέψει η Ελπίδα για να σώσει το σώμα της, υπάρχει και άλλος ένας αγώνας το ίδιο δύσκολος. Ο αγώνας για να κρατήσει την ψυχή της υπερήφανα ψηλά.
Ο έρωτας , η αγάπη η φροντίδα για τον άνδρα της, την οικογένειά της, η έννοια της να μη στερήσει τη μάνα από τα παιδιά της, η χαρά της δημιουργίας και της επιθυμίας να ολοκληρώσει τον προορισμό της σε αυτή τη γη, της δίνουν άπειρους λόγους να θέλει να ζήσει!
Αναζητά επίμονα νέες γνώσεις, στρέφεται στην πείρα της ανθρωπότητας ,παρατηρεί την φύση και τη ζωή, αποκωδικοποιεί τα μηνύματά τους για επαναπροσδιορισμούς στάσεων ζωής και αξιών με στόχο την ενδυνάμωση των αντιστάσεων της απέναντι στα δύσκολα.. Εστιάζει στην αξία της κάθε στιγμής. 
Βιβλίο που εστιάζει σε πολλά θέματα αλλά κύρια στη  πρόληψη του Ca του μαστού για περισσότερη ευαισθητοποίηση απέναντι στην αναγκαιότητα της προληπτικής ιατρικής , σε γενικότερα θέματα υγείας καθώς στην απουσία της χάνονται άδικα εκατομμύρια ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου