Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

10 + 1 ερωτήσεις με τη Μαρία Τζιρίτα


1. Πόσα μπορεί να συγχωρέσει η αγάπη;
Η ίδια η αγάπη όχι, οι άνθρωποι ναι! Οι άνθρωποι που αγαπούν συγχωρούν! Κι αν είναι ικανοί κι έχουν τέτοια ποιότητα χαρακτήρα ώστε να αγαπούν βαθιά κι ανιδιοτελώς, τότε συγχωρούν τα πάντα!

2. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας και ποιο το αγαπημενο σας βιβλίο;
Αγαπημένους συγγραφείς έχω πολλούς, δεν θα ονομάσω για να μην αδικήσω κάποιον – αφού με τους περισσότερους γνωριζόμαστε προσωπικά! Σαφώς όμως το πιο αγαπημένο μου βιβλίο μπορώ να σας πω ότι είναι ο Μικρός Πρίγκιπας του Εξυπερύ!

3. Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σας φόβος;
Να μην συμβεί τίποτα κακό στην κόρη μου και να μην πάψει να είναι ευτυχισμένη.

4. Πείτε μας λίγα λόγια για το τελευταίο σας βιβλίο.
Είναι μια αληθινή ιστορία που ξεκινά από τον μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς το 1953 και φτάνει μέχρι την Αθήνα του σήμερα. Το κεντρικό θέμα είναι η νόσος Αλτσχάιμερ και πως μπορεί αυτή να επηρεάσει τα μέλη μιας ολόκληρης οικογένειας. Φυσικά υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που θίγονται στο βιβλίο κι έχουν να κάνουν με τις σχέσεις των ανθρώπων και τα συναισθήματα τους.

5. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς το εξώφυλλο σε ένα βιβλίο;
Είναι πολύ σημαντικό κι είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με τις εκδόσεις Ψυχογιός που οι γραφίστες τους κάνουν τόσο εκπληκτική δουλειά με τα εξώφυλλα μας!

6. Θα θέλατε κάποιο από τα βιβλία σας να γινόταν κινηματογραφική ταινία και αν ναι ποιο θα ήταν αυτό;
Βεβαίως και θα το ήθελα, αλλά μόνο αν μιλάμε για ταινία – όχι σίριαλ! Όλα θα ήθελα να τα δω στην μεγάλη οθόνη μα περισσότερο απ’όλα το Μάτια μου!

7. Ο πραγματικός παράδεισος έχει ποτέ τις πύλες του κλειστές;
Όχι βέβαια! Δεν υπάρχουν εμπόδια και κλειστές πόρτες στον δρόμο μας προς την ευτυχία! Μόνο αυτά που βάζουμε εμείς οι ίδιοι, το ίδιο μας το μυαλό!

8. Ποια είναι η πηγή έμπνευσή σας και ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος για να συγγράψετε ένα βιβλίο σας;
Πηγή έμπνευσης μου είναι η ίδια η ζωή, οι άνθρωποι και οι μεταξύ τους σχέσεις! Δεν έχω αγαπημένο μέρος για την συγγραφή, μπορώ να γράψω οπουδήποτε αρκεί να έχω το λαπτοπ μου και να μην μου μιλάει κανείς!

9. Για εσάς ποιο είναι το λιμάνι της λύτρωσης και της ευτυχίας σας;
Το λιμάνι αυτό που αναφέρετε βρίσκεται μέσα στο μυαλό μας. Ότι κι αν συμβαίνει γύρω μας, όσους ανθρώπους, όση αγάπη και χαρά να έχουμε, αν δεν μπορούμε να το νιώσουμε μέσα μας πάντα θα είμαστε ανήσυχοι. Προσωπικά είμαι ένας ευπροσάρμοστος άνθρωπος και βρίσκω ευτυχία και γαλήνη μέσα σε όλες τις καταστάσεις που μου φέρνει η ζωή!

+1. Μια συμβουλή/ευχή για τους αναγνώστες μας
Εύχομαι σε όλους να είναι καλά, να καταφέρνουν να νιώθουν καλά και να χαμογελούν, όσες αναποδιές κι αν βρίσκουν στον δρόμο τους! Να θυμάστε ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μας πειράξει και να μας στεναχωρέσει, παρά μόνο οι ίδιες μας οι σκέψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου