Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Αγαπημένοι συγγραφείς: Ραπανάκη Μαριλένα

Συνεχίζοντας τις συνεντεύξεις μας με αγαπημένους συγγραφείς έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στη σελίδα μας την Ραπανάκη Μαριλένα.

Η Μαριλένα Ραπανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε τοπογραφία και πληροφορική. Έχει εργαστεί ως τοπογράφος, αλλά κυρίως ως εκπαιδευτικός ενηλίκων σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα της πληροφορικής. Εξέφρασε τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες από τα εφηβικά της χρόνια, που ασχολείται με το γράψιμο. Έχει διακριθεί στο χώρο της ποίησης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και λογοτεχνικά περιοδικά. Βαθιά πεποίθησή της είναι πως η μετριοφροσύνη αρμόζει στους ευφυείς, προσδίδοντάς τους το προνόμιο της συνεχούς ανόδου.

·       Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Ιωλκός με τίτλο "Ελπίδα Χαμογέλα".
·       Το 2013 στο Vakxikon δημοσίευει το διήγημα "Μονοπάτι με κρίνους".
·       Επίσης το 2013 κυκλοφορεί η ανθολογία "Έλληνες Ποιητές και Ζωγράφοι" από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκης συμμετέχοντας η Μαριλένα Ραπανάκη με τέσσερα ποιήματά της (Χάρτινο όνειρο, Το λάβαρο, Θέλω τα μάτια σου να βλέπω, Να φοράς την αγάπη).
·       Το δεύτερο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Μ.Σιδέρης με τίτλο "Ν'αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι".
·       Το 2016 συμμετέχει στη συλλογή διηγημάτων "Ιστορίες Φθινοπώρου" από τις εκδόσεις Παράξενες μέρες με το διήγημα "Ρυτίδα του Οκτώβρη".
·       Το 2016 συμμετέχει στη συλλογή διηγημάτων "28 θανάσιμες αμαρτίες - flash fiction ιστορίες 120 λέξεων" από τις εκδόσεις Όστρια με το διήγημα "Βαλίτσα Βεραμάν".
·       Στα τέλη του 2017 θα κυκλοφορήσει το τρίτο της βιβλίο.

(2015)
(2012)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου