Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

"Αντίπαλοι στην αγάπη" - Πένυ Παπαδάκη (κριτική βιβλίου)

«Είμαστε αντίπαλοι;» ρώτησε χαμογελώντας ο Δημήτρης. «Πάντα θα είμαστε. Φαντάσου να παίζατε μόνο με τον εαυτό σας. Βαρετό δε θα ήταν;» του απάντησε η Άρτεμις με νάζι.
Τελικά ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που μπορεί να συναντήσει ένας άντρας στη ζωή του; Αυτός που θα κάθε φορά θα τον φτάνει στα όριά του αλλά συγχρόνως θα τον μαγεύει;
Αυτός ο αντίπαλος είναι η γυναίκα, με όπλα άλλοτε φανερά και άλλοτε μυστικά, που τα επιστρατεύει σε κάθε αγώνα και σε κάθε ρόλο της. Είτε είναι μάνα είτε γιαγιά, είτε είναι σύζυγος ή ερωμένη, είτε κόρη ή εγγονή.
Ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος, καμία σημασία. Γιατί είναι ο αγώνας που μετράει!
Ένα βιβλίο που οι κεντρικοί του ήρωες είναι άντρες. Άντρες που άφησαν πίσω τους τα εφηβικά παιχνίδια προς χάριν των ενήλικων, που αποδείχτηκαν πιο σκληρά και δύσκολα απ' όσο φαντάζονταν. Άντρες που αν και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, είχαν κάποτε δύο κοινά στοιχεία, Την αγάπη τους για τη μπάλα και όνειρα για το μέλλον τους.
Η κ. Παπαδάκη με το δικό της μοναδικό τρόπο, αγγίζει με περισσή ευαισθησία και πολύ ουσιαστικά, το θέμα της αντιπαλότητας των δύο φύλων. Ένα βιβλίο, με πολλά και ποικίλα μηνύματα που δεν σε κουράζει καθόλου καθ' όλη την διάρκειά του. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κ. Παπαδάκη που για μίαν ακόμη φορά δίνει μαθήματα ζωής μέσα από το εξαιρετικό βιβλίο της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου